Solängens Ridcenternyheterom ossridskolagallerihästkalasprivatträningvåra hästarkontakt

 


RIDSKOLA

Information
  Regler
  Vårtermin
  Hösttermin
  Målsättning
  Igenridning
Kalendarium
Nyhetsbrev
Ridläger
Tävlingar
Gästträningar
Fodervärd
Vuxengrupp
Stallkompisdagen

Storvreta Ponnyklubb
  Hippocrates
  KM-regler
  Integritetspolicy
  Olycksfallsförsäkring

Börja rida

Jobba hos oss

 

Ridskola

FODERVÄRD

FODERVÄRD 2-4 DAGAR/VECKA  beroende på vad ponnyn behöver. Tanken är att det ska vara som att ha en egen häst men under ledning av oss i personalen. Man ska rida i den ordinarie verksamheten på minst G2-nivå samt gå i TR-grupp. Man ska vara aktiv i stallet och gilla allt som har med hästar att göra och visa att man vill lära sig.

Alla ponnyer är inte aktuella för detta system utan det är vissa ponnyer som har det behovet för att funka på vanliga lektioner. På de större ponnyerna är det en förutsättning att vi har delfodervärdar för att kunna erbjuda lite större ponnyer i verksamheten. Annars blir de för dyra i drift mot hur många lektioner de kan gå.

Alla TR-elever kan meddela sitt intresse men sedan är det jag och personalen som matchar rätt ponny med rätt familj/elev. Så det är inget kösystem. Det är viktigt med rätt matchning och att det finns en stöttande förälder bakom som tycker det är kul att följa till stallet och som känner sig bekväm med det ansvar det innebär.

Systemet är relativt nytt och ibland måste vi göra justeringar för att det ska fungera optimalt men hittills har vi mycket positiva erfarenheter. Det ger elever chans att testa på att ha egen häst och det ansvar som följer, att få utveckla sin ridning ännu mer, få chans att tävla m.m. Samt att familjen får känna på hur mycket tid men också pengar det kostar att ha häst.

Har ni frågor så är det bara att ni hör av er!

Hälsningar

Elin